Shamanic Healing Retreat

Inbjudan till en helande, renande & transformerande retreat med djungelmedicinen 

KAMBO & HAPÉ

Naturmedicinen Kambo har använts av stamfolk i Amazonas regnskog i tusentals år.
Medicinen används bland annat för att rena kroppen från tung energi som annars blockerar vårt flöde och kan skapa ångest, depression, värk mm.
Kambon ökar uthålligheten och kan även användas för att behandla infektioner, fertilitetsproblem mm..

Vi startar med middag på fredags kvällen för att sedan öppna vårt heliga space och lägga intentionen inför helgens ceremonier som följs av en Kambo ceremoni på lördagen och en Hapé ceremoni på söndagen.

Det kommer finnas tid till att bara vara, umgås och dela upplevelserna med varandra.

Kostnad

4900:- inkl en kamboceremoni, en hapéceremoni, shamansk healing, meditation, sharings, kost & logi.

Datum

Inga datum inplanerade
Start fredagen kl 18.00 med gemensam middag

Avslut vid 16-tiden på söndagen

Vill du boka privat Kambo och/eller Hapé session maila info@gaialife.se

Anmälan

Mer information om KamboKambo är det traditionella namnet för grodan ifrån Amazonas som i västvärlden är känd som ‘Giant monkey tree frog’ eller Phyllomedusa Bicolor. Kambo är även känd vid namnen Sapo, Dow-Kiet och Vaccine of the forest. Det vaxiga sekretet från Kambo har används sedan väldigt lång tid tillbaka i stammarna i Amazonas av en mängd olika anledningar. Från “Jakt-Magi” då Kambo är känt för att höja uthållighet och skärpa sinnena, Rensa bort “Panema” löst översatt till mörk och tung energi som stammarna ser som något som ger otur, i väst skulle det förmodligen kallas för ångest eller depression, till generell djungel medicin för att hjälpa mot malaria, infektioner, ormbett och feber.

Det finns många legender om kambo, den mest kända kommer från Kaxinawá folket…En gång i tiden folket i en stam var väldigt sjuka, och medicinmannen Kampu där försökte att hjälpa och hela folket med olika örter och växter. Men Kampu lyckades inte så han gick djupt in i djungeln för att få guidning från den visionära brygden Ayahuasca. Under denna tid så fick Kampu besök av ett kvinnlig väsen, en väktare av skogen. Hon kom till honom bärandes på en groda i hennes händer. Hon lärde Kampu de helande egenskaperna av denna groda och hur dess sekret kan användas för att hjälpa stammen. Så Kampu återvände till sin stam och använde sig av sina nyfunna kunskap och medicin. Han lyckades sedan att läka sina bröder och systrar i stammen med hjälp av sekretet. Legenden berättar även om hur Kampu efter sin död levde vidare i grodan, som en väktare i skogen och fortsatte med uppdraget om att hjälpa folk med de läkande egenskaperna av grodan. Kambo sekretet vilket innehåller ett antal bioaktiva peptider har stor potential till att hjälpa människor som söker en naturlig metod för att adressera krämpor av fysisk, mental, känslomässig och spirituell natur. Grodan är aldrig skadad i processen av att hämta sekretet, det anses ge otur. När den kallas på genom att dess läte imiteras så svarar den och visar därav sin position för att med vördnad plockas upp. Efter att sekretet har tagits hand om släpps grodan fri igen.


När man arbetar med någon medicin, modern eller traditionell är det viktigt att veta att det aldrig finns några garantier och vikten av individens förberedelser samt uppföljning efter behandlingen för bästa resultat. De vida varierande anledningarna varför många människor känner sig kallade till att jobba med kambo är många. Under rätt förutsättningar har Kambo förmågan att återställa och kalibrera oss till djupare nivåer av hälsa.

​FYSISK - På en fysisk nivå kan Kambo initiera en potent detox och reningsprocess. Samt hjälpa till att återställa homeostas och harmoni till kroniska obalanser. Det kan erbjuda assistans till att rekalibrera nervsystemet och det endokrina systemet. Människor är ofta dragna till att jobba med Kambo för assistans med inflammation, återkommande infektioner, bakteriella, svamp och patogena infektioner, Candida, magproblem, kronisk trötthet, kronisk smärta, fertilitetsproblem, problem med sköldkörteln, diabetes, autoimmuna sjukdomar, borrelia, herpes, hepatit, HIV, högt blodtryck, alzheimer, parkinsons, alkoholberoende, drogberoende och många andra hälsoproblem.

MENTAL - På en mental nivå kan Kambo erbjuda assistans när det kommer till psykologisk hälsa och välmående. hjälpa till med klarhet i sinnet och förstärkt fokus. Kambo kan hjälpa oss att släppa taget om begränsande övertygelser och förbättra våra kognitiva förmågor.

KÄNSLOMÄSSIG - Många människor är dragna till Kambo för dess rykte att vara en stor hjälpare när det kommer till depression, läka trauma, ångest, stress, PTSD och släppa taget av känslomässigt bagage. Den har potentialen att höja vårt humör och våra energinivåer.

SPIRITUELL - Kambo kan hjälpa oss att skapa en djupare kontakt med oss själva, våra hjärtan och den naturliga världen runtomkring oss. Den kan hjälpa oss att rena vårt energifält och balansera våra energicentrum i kroppen. Den kan erbjuda oss klarhet av vårt djupaste kall, vårt ‘uppdrag’ och själs uttryck.


När Kambo administreras på ett ansvarsfullt sätt av en erfaren utövare, kan Kambo tas emot säkert av många människor.

Ett antal personer med kontraindikationer är dock inte lämpade att ta emot Kambo och dessa inkluderar:​

 • Personer som är under 18 år

 • Personer som har allvarliga hjärtproblem (bypass, förstorat hjärta, hjärtklaffsersättning)

 • Folk som har pacemakers

 • Människor som har haft en stroke

 • Människor som tar medicin för lågt blodtryck

 • Människor som har haft en hjärnblödning

 • Människor som har aneurysm eller blodproppar

 • Människor som saknar den mentala förmågan att ta sitt eget beslut att ta Kambo

 • Människor som har allvarliga psykiska problem (exklusive depression, PTSD och ångest)

 • Människor som genomgår kemoterapi eller strålbehandling

 • Människor som tar immunsuppressiva medel för organtransplantation

 • Människor med Addisons sjukdom

 • Personer med Ehlers-Danlos syndrom

 • Personer med aktuell och svår epilepsi

 • Människor som återhämtar sig från ett större kirurgiskt ingrepp inom 3 månader

 • Kvinnor som är gravida eller misstänker att de kan vara det

 • Kvinnor som ammar barn under 6 månaders ålder

 • Personer som har arbetat med Bufo Alvarius (paddmedicin) under de senaste 6-8 veckorna före Kambo

 • Människor med esofagusproblem.  

Detta är inte en komplett lista. Om du har några allvarliga hälsoproblem eller bekymmer är det viktigt att informera handläggaren om det innan behandlingen.

​Det finns också ett antal varningar och överväganden som är viktiga att berätta för facilitatorn innan Kambo och dessa inkluderar:

 • Personer som äter bantning, serotonin och/eller sömntillskott.

 • Människor som äter immunsuppressiva medel för autoimmuna sjukdomar.

 • Personer med aktivt drog- eller alkoholberoende.

 • Personer som har fastat/vattenfastat i 7 dagar innan Kambo.

 • Personer som har haft lavemang, tjocktarmsinfektioner, leverspolar eller någon vattenbaserad detox 3 dagar innan Kambo.

 • Om du tar eller nyligen har slutat ta några mediciner.

 • Om du tar eller nyligen har slutat med bantningspiller.

 • Om du regelbundet tar anti-diuretika eller sportdrycker.

 • Om du någonsin har varit, eller för närvarande är bulimisk eller anorektiker.

 • Om du är epileptisk.

 • Om du har onormalt högt eller lågt blodtryck.

 • Om du har lever- eller njurproblem.

 • Om du har några kroniska eller allvarliga hälsoproblem.

 • Om du har diabetes.

 • Tumörer i halsen.

 • Sår i halsen.

 • Fysiskt trauma eller skada på nacken (ofta orsakad av bil- eller motorcykelolyckor)

 • Gastrointestinal reflux

 • Kroniskt inflammatoriskt svarssyndrom på grund av mögelexponering.

Det är viktigt att notera att även om Kambo anses vara relativt säkert... finns det risker med att utföra denna typ av arbete.  ​

Det är oerhört viktigt för alla människor att avslöja eventuella aktuella eller historiska hälsoproblem, tillsammans med eventuella mediciner som tas, innan de arbetar med Kambo. All personlig och medicinsk information är konfidentiell.

I vissa fall efter att ha arbetat med Kambo kan en läkningskris / eller herxheimerreaktion uppstå. Den djuprengörande effekten av Kambo pågår en tid efter behandlingen och kan ofta "gräva upp" tunga fysiska, mentala, känslomässiga eller andliga energier från vårt system som har begravts, förträngts eller undertryckts. Ibland kan detta visa sig som en läkande kris eller herxheimerreaktion vilket kort sagt innebär att bli sämre innan det blir bättre.


Vad händer under en Kambo behandling?

Det vanligaste och säkraste sättet att administrera Kambo är genom huden, in i lymfsystemet. För att göra detta bränns det översta lagret av huden med en liten speciell pinne. Den brända huden tas försiktigt bort och lämnar en liten öppning eller "port". På vilken sekretet appliceras. Detta gör att Kambo kommer in i kroppen genom lymfsystemet från vilket den verkar veta exakt hur och var den ska arbeta i kroppen, i den meningen att där det behövs som mest verkar det komma att fungera mest. I den meningen är Kambo extremt intuitiv till sin natur.  

Cirka 10-15 minuter innan sekretet appliceras ska cirka 1,5 liter vatten förbrukas för att hjälpa till att balansera ut värmen som Kambo tillför samt hjälpa till med reningsprocessen. På en liten träpinne blandas det torkade Kambo-sekretet med vatten för att bilda små "kulor". Sekretet appliceras sedan på "portarna" varefter de flesta känner av effekterna direkt. De flesta upplever intensiva och ibland obekväma förnimmelser i kroppen som vanligtvis varar mellan 15-45 minuter. Det är vanligt att känna värme sprida sig genom kroppen, en ökad hjärtfrekvens, ett tryck mot huvudet och lätt svullnad i läppar och ansikte. Människor upplever vanligtvis svettning, skakningar, smärta, krä

kningar, känslomässig frigörelse, illamående, tarmrörelser, yrsel och ibland till och med svimning.  

Allt detta är helt normalt när man arbetar med Kambo och allas erfarenheter är vanligtvis annorlunda än andras. Ibland upplever människor till och med djupa tillstånd av meditation och eufori under Kambo. Kambo är inte psykedelisk, även om det inte är ovanligt att människor som är väldigt öppna för andevärlden kan åka på en resa med grodan.  

Rensning kommer i många former och i detta arbete uppmuntras det eftersom det tar bort gifter både fysiska och energiska. Även om det är vanligt i västvärlden att se rensningsprocessen och alla dessa symtom som "att bli sjuk", säger jag alltid till folk att anamma rensningsprocessen som i det här fallet med Kambo, kan vi se det som att "bli frisk".  

Efter den initiala intensiva fasen och reningsprocessen avlägsnas sedan Kambo-sekretet, varefter den medicinska trädsaften Sangre de drago eller "Drakens blod" appliceras på "portarna". Drakblod hjälper huden att läka och minska ärrbildning.

Det är vanligt att känna sig trött efter Kambo och vila uppmuntras. Vi bjuder på en hälsosam måltid efter sessionen och uppmuntra till att få tillbaka lite vätska i kroppen. Det är inom några timmar och följande dagar efter Kambo som många människor känner ett inre lugn, stillhet, mer energi, klarhet och en känsla av att vara ren. Som vi har nämnt ovan kan vissa människor uppleva en så kallad herxheimer-reaktion som människor till synes kan bli värre innan de blir bättre. Eftersom Kambo ofta tar upp djupa och begravda tunga energier och Kambo kommer att fortsätta arbeta en tid efter passet.

Dagarna efter det rekommenderas att vila, spendera tid i naturen, skriva journal och annat som hjälper till med integrationsprocessen.

 

Att bara göra Kambo kommer inte att lösa alla problem. Kambo erbjuder en stor möjlighet till förändring, men det är du som måste ta stegen. Det kan vara bra att titta på orsaken till att du har ett visst problem. Finns det några nya vanor du kan ta in ditt liv som hjälper dig att leva mer hälsosamt och lyckligt?  Bra integration börjar med bra förberedelser! Det hjälper att vara tydlig med vilken avsikt du går in i detta arbete med, vad du är redo att släppa taget om och vad du vill föra in i ditt liv.