FAQ kurser och utbildningar i Sverige

Vi på Gaia Life strävar efter att möta dina behov som kund och att utvecklas för att kunna bli än bättre .

Mat
Vi serverar i mesta möjliga mån ekologisk vegetarisk och vegansk mat, oftast här- eller närodlad. Vi lagar ofta rawfood, och anpassar oss efter allergier, något som du fyller i på anmälningsblanketten.
Kostnaden för kost och logi ingår i kurspriet på alla nästan alla våra kurser och utbildningar.  Vänligen läs specifikationen för respektive kurs.

Boende
Boende sker (om inget annat anges i kursprogram) på Gaia Life kursgård i Fjärås.
Boendet sker i flerbäddsrum, normalt med kvinnor och män i separata rum.
Önskas enkelrum kan detta ibland lösas, och mot en extra kostnad. Boende innan och efter kurser kan erbjudas till ett reducerat pris, vänligen kontakta oss om detta.
Sängkläder och handduk finns att hyra, men vi rekommenderar alla att medtaga detta då vi värnar om miljön och vill minska tvättandet.

Likaså gäller detta vattenflaska och egen mugg med lock som vi rekommenderar våra gäster att ta med sig hit under kursdagarna. Självklart finns detta att använda på Gaia, men vi vill minska diskandet också med tanke på miljön.

Transport
Vi hämtar vid behov på närmaste busshållplats, som oftast är "FJÄRÅS STATION" som ligger 8km från oss. läs mer på www.vastttrafik.se för busstider.
Fråga någon i personalen för kostnad och anmälan av hämtning och/eller lämning.

Bokningsregler
För att undvika missförstånd har vi valt att ALLA måste godkänna de avbokningsregler vi har INNAN vi accepterar en anmälan till någon av de kurser, utbildningar eller retreater vi erbjuder.
Detta för att skapa trygghet både för dig som kund och för vår personal.

Vi har 60 dagar bindande anmälan just för att Du som kund ska veta att platsen är din och ingen annans, likaväl som vi skapar en trygghet för personal och de kostnader som verksamheten har. Bindande anmälan innebär naturligtvis för hela utbildningen, dvs. alla tillfällen, så oavsett om du betalar vid ett eller flera tillfällen förbinder du dig att betala hela utbildningen. Genom att du skickar in din anmälan och/eller betalar anmälningsavgiften eller mer så godkänner du våra avbokningsregler etc.
Mer finns att läsa på våra avbokningsregler >>

Självklart strävar vi alltid efter att lösa sena avbokningar så att någon annan kan ta din plats i ditt ställe.

När du fyller i en anmälan så godkänner du våra avbokningsregler och ångerrätt.

Ångerrätt
Du kan läsa om ångerrätt på konsumentverkets hemsida www.konsumentverket.se

Hos Gaia Life AB gäller följande.
* Anmälningsavgiften / depositionsavgiften som du godkänner i samband med anmälan återbetalas ej. Dvs. ångerrätten gäller ej.
* På övriga kursavgifter har 14 dagar ångerrätt från och med du fyllt i anmälan.
* OBS! sker anmälan inom 60 dagar före kursstart så gäller inte 14 dagars ångerrätt, vilket du godkänt med din anmälan.

Öppet köp
Vi har endast öppet köp på varor i vår gårdsbutik, vilken är 8 dagar från köpet.
OBS! detta gäller dock inte livsmedel eller någon av våra kurser, utbildningar eller retreater.
Endast produkter/varor i gårdsbutik omfattas av öppet köp.


Vi vill möta dig som kund / elev med öppen famn och vill att detta ska vara tydligt INNAN du bestämmer dig, för att undvika missförstånd.
Vi älskar att dela med oss av vår kunskap och hoppas att hjälpa till i ditt personliga växande för att Du i din tur också kan hjälpa andra i din omgivning. Att medskapa skönhet inifrån och ut.

med kärlek, GAIA LIFE
 

FAQ Gaia´s helande resor.

För att det skall vara så enkelt som möjligt att deltaga på någon av våra kurser och utbildningar, så strävar vi ständigt efter att hjälpa och underlätta för Dig.
Om du har frågor runtomkring våra utbildningar eller vill att vi håller utbildning för din förening eller för företaget så kontakta oss gärna!!

Vanliga Frågor - vid Gaia Life's kurser utomlands

Vad ingår i utbildningen?
Lättast är att vi skickar kursprogrammet för just den kurs Du är intresserad av, till Dig. Vi skickar via e-post eller ett brev.

Kursprogram?
För varje kurs finns ett kursprogram, med preliminära tider, lektioner, lärare etc.  

Vad ingår i priset?
Det kan variera något, beroende på vilken utbildning som efterfrågas. Se först i programmet vi skickar till dig. Generellt så ingår i alla utbildningarna kostnaden för:  lärare, kurslokaler, kursmaterial o.dyl. Resterande kostnader för boende och transporter, betalas till en Researrangör.
 
Vad innebär en "Researrangör"?
En researrangör är det företag som vi anlitar för att kunna bedriva vår utbildning / våra kurser. Vi samarbetar med många olika arrangörer på olika platser runtom i världen. Många av dem har vi samarbetat med länge, så det känner till våra behov, vad lärarna behöver och vad Du som elev behöver och önskar - så att Ditt behov blir tillgodosedd. Researrangören har även mycket god kunskap om området, platsen och kan oftast hjälpa Dig på fritiden med vad du nu önskar.
Researrangören bokar som sagt in Ditt boende samt ombesörjer t.ex. transfer t/r till flygplatser, ev. bussar etc.

Dubbelrum eller Enkelrum?
Generellt så brukar researrangören boka Dubbelrum till alla elever. Emellanåt kan flerbäddsrum förekomma. Om Du önskar enkelrum så är det viktigt att researrangören får denna information i god tid, för att lyckas med ändring av boendet.
I respektive kursprogram meddelar Du vem du ev. vill dela rum med. Män och kvinnor får alltid separat boende, om inget annat önskas.
Normalt tillkommer en kostnad för enkelrum som researrangören tar betalt för.

Vad gäller med Maten?
Generellt sett ingår oftast frukost på de hotell som bokats av Researrangören. Om Du har speciella behov t.ex. allergier, vegetarian etc. så vidarebefodrar vi denna information till researrangören.
Övriga måltider betalar Du själv. Cirkapriser för mat, finns att få i respektive Kursprogram. I vissa speciella fall bör Du medtaga matsäck el. liknande. Vissa tillfällen bjuds det på mat.

Transporter?
I de flesta fall ombesörjer researrangören alla transporter som rör utbildningarna. Om Du behöver hämtas på flygplatsen v.g. meddela oss detta i förväg, så att researrangören vet var?/när?/hur? En blankett för detta finns i kursprogrammet.
 
Flyg?
Då vi som sagt är ett utbildningsföretag så sysslar vi enbart med kursverksamhet och utbildning. Vi köper själva flygbiljett till våra lärare, och självklart meddelar vi vilken flight och flygplan vi reser med.
Det viktiga att observera är när utbildningen startar i respektive land, och när researrangören hämtar upp från flygplatsen. 


Betalnings- och Avbokningsregler?
Klicka här: "Avbokning av kurser"  för att läsa om våra betalnings- och avbokningsregler. Som vi beskrivit tidigare, så sköts allting som berör resande av Resebyråer och av researrangörer. För gällande avbokningsregler hos din resebyrå v.g. kontakta dem. Normalt så har du skydd genom din hemförsäkring, och uppvisande av sjukintyg brukar gälla, mm. Researrangörerna brukar ta emot delbetalning 3 månader före avresa, samt 45 dagar före avresa.


FÖRETAGARE ?
Som företagare omfattas du inte av samma lagar som gäller för privat konsument, bl.a. gäller inte ångerrätten företag. OM du har frågor kring detta vänligen kontakta oss.